Messias-oratorio

Jotkut ehkä ihmettelevät miksi erittäin tuttu adventtilaulu on blogikirjoituksen aiheena toukokuussa.
[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=usfiAsWR4qU[/embedyt]
Ensinnäkin, Hoosianna ei ole adventtilaulu vaikka sitä usein lauletaankin ennen joulua. Ainakaan sen kuuluisammalla osalla “halleluja-kuorolla” ei ole mitään tekemistä herttaisen seimessä makaavan vastasyntyneen vauvan kanssa, joka rakastaa maailmaa ehdoitta. Onko Jumala ikinä tehnyt jotain edellä mainitulla tavalla onkin toinen hyvin mielenkiintoinen kysymys!

Ei, tämä tarinan osa kertoo vihaisesta, tatuoidusta miehestä. Hän ratsastaa valkoisella hevosella ja hänen vaatteensa on kastettu vereen. Samalla kun tämä raivokas mies ratsastaa kohtaamaan maailman suurinta armeijaa, kova ääni kutsuu lintuja maailman neljältä kulmalta pitoihin syömään kuninkaiden, kapteenien ja mahtavien miesten lihaa. Mitkä pidot ne ovatkaan; tatuoitu mies hävittää häntä vastaan kootun armeijan silmänräpäyksessä. Jep, hän on varttunut aikuiseksi ja komentaa omaa armeijaansa, ei sillä että hän edes sellaista tarvitsisi.

No mihin nämä “halleluja” – ylistykset littyvät sitten elleivät jouluun?

Löytääksemme syyn halleluja -ylistyshuutoihin meidän täytyy lukea tarinaa vähän enemmän. Kun katsomme vain vähän taaksepäin kertomuksessa, löydämme teon johon nämä halleluja -huudot ovat vastauksena.

Teko, joka kirvoittaa halleluja -ylistyksen pyhissä on se, kun Jumala tuomitsee maailman järjestelmän, kaupan, jos tarkkoja ollaan. Näyttäisi siltä, että siitä on tullut lähes kaikkivaltias voima tässä maailmassa, joka pitää meitä kaikkia vankinaan.
So if you’re taking hormone-related treatments or drugs of any kind, in a way to keep the body clean and free of chemical http://cute-n-tiny.com/page/6/ cialis 5 mg toxins.
Otetaan esimerkkinä kaksi viimeisintä maailmanlaajuista finanssikriisiä, jotka ovat kohdanneet meitä. Ensimmäiseksi tuli Yhdysvalloista levinnyt ongelma, jonka jenkkipankkiirit loivat lainaamalla rahaa ihmisille, jotka eivät pystyneet maksamaan lainoja takaisin. Nämä lainat paketoitiin uudelleen ja myytiin toisille pankeille. Toisessa tapauksessa – yllätys, yllätys – oli mukana jälleen jenkkipankkeja, jotka lainasivat häpeilemättä tolkuttomia määriä rahaa hallitukselle, jonka he tiesivät väärinkäyttävän varojaan.

Nämä kriisit ovat siis käytännössä ahneiden pankkiirien aikaansaannosta, jotka rahanhimossaan häpeilemättä luovat talousinstrumentteja, joiden ainut varma asia on se, että ne eivät toimi. Ainut asia mikä niissä on varmaa on se, että pankkiirit tekevät niillä rahaa. Ensimmäinen ja kannattamattomin vaihtoehto on se, että instrumentit toimivat jotenkuten. Toisena vaihtoehtona on, että ne eivät toimi, jolloin pankkiirit huutavat valtioita apuun uhaten talouskriisillä jos niitä ei pelasteta. Mutta mistä nämä pelastusrahat tulevat elleivät veronmaksajien taskuista? Kolmas vaihtoehto – todellinen päämäärä – on, että pankit kääntyvät omia asiakkaitaan vastaan ajaen heidät konkurssiin samalla haalien heidän omaisuutensa itselleen minimikustannuksilla. Tämä todellinen päämäärä toteutettiin Suomessa yhdeksänkymmentäluvulla.

Omasta mielestäni kaikki talouskriisit ovat tietoisesti aiheutettuja ja toimivat tulonsiirtoina rikkai(lle/mmille) köyhiltä, jotka pahimmin kärsivät näistä tilanteista. Jos tämän maailman henki pitäisi esittää kirjoitettuna niin se olisi kuten Gordon Gekko sanoo “Greed is good (Ahneus on hyvästä)” tai elokuvan Wall Street jatko-osassa “Greed is good – and now it’s also legal” (Ahneus on hyvästä – ja nyt se on myös laillista).

Missä sinä olet suhteessa tähän? Oletko jo tilanteessa missä toivottaisit Jumalan tuomiot maailmantaloudelle tervetulleiksi ja ylistäisit Häntä kun niin tapahtuu? En ole varma itsestäni, mutta sen tiedän, että joka kerta kun tällainen vääryys tai pahempi tapahtuu niin olen taas askeleen lähempänä sitä, että sanon ‘Maranata’ jokaisena elämäni hetkenä.

Tule Herra Jeesus ja pelasta meidät itseltämme!

Joten seuraavan kerran kun mielesi tekee sanoa ‘Halleluja’ tiedät, että sitä käytetään ylistyksenä kun meidän maailmamme sellaisena kun me sen tunnemme, loppuu.

Comments are closed.